wedding Harry en Isabelle | In de binnentuin van Bovendonk

De wedding van Harry en Isabelle vond plaats bij Bovendonk in de binnentuin. De locatie is bij uitstek geschikt voor een internationaal gezelschap zoals bij dit bruidspaar. De gasten kwamen van alle windstreken. Isabelle en Harry zelf wonen in de buurt van Londen. Ze kwamen voor het huwelijk naar Nederland. Isabelle komt oorspronkelijk uit West Brabant dus voor haar was het toch een beetje een thuiswedstrijd.

Huwelijk door bruidsfotograaf Cfoto, bij Bovendonk in West Brabant, met een internationaal gezelschap.

Getting Ready van de bruid en de bruidegom op Bovendonk

Voor het aankleden kon ik meteen al op Bovendonk terecht. Harry en Isabelle en een groot deel van het gezelschap verbleven al een paar dagen op Bovendonk. Isabelle kleedde zich aan in de Refterzaal een mooie ruimte waar ze alle plaats had om zich helemaal voor te bereiden. De jurk hingen we nog even in het raam wat natuurlijk een prachtig plaatje opleverde. Ik ging ook even bij Harry kijken, die was zich aan het aankleden in de bruidssuite, die overigens niet zo heel groot is. Samen met zijn twee beste vrienden, "the best men" waren ze in mum van tijd omgekleed. Het strikken van de stropdassen was nog een secuur werkje en daar werd door de drie vrienden dan ook de nodige aandacht aan besteed. Het bruidspaar houdt van felle kleuren, ze hebben elkaar in Afrika leren kennen en dat kun je ook terugzien in de kleding, boeket en verdere details. 

Persoonlijke ceremonie met veel verhalen van vrienden

De ceremonie was heel persoonlijk. Officieel waren Harry en Isabelle al in Engeland getrouwd, dit met een heel klein gezelschap zonder familie en vrienden. Maar tijdens deze ceremonie werd alles heel persoonlijk aangepakt. Isabelle werd door haar vader weggegeven. Familie en vrienden van het bruidspaar kwamen aan het woord. Alles werd zowel in het engels als in het nederlands uitgesproken. Dat gaf wel wat commotie tijdens het jawoord, want moest dit nu ook twee keer gezegd worden? Het bruidspaar sprak ook geloftes naar elkaar uit. Nadat het bruidspaar aan het eind van de ceremonie naar achter liep en al klaar stond voor het toastmoment waren er nog een paar dingetjes. Het bruidsboeket vergeten en vergeten de aktes te tekenen. De getuigen kwamen al met het boeket aangelopen, ze lagen dubbel van het lachen. En voor het tekenen van de aktes ging het hele gezelschap even terug om te kijken hoe het bruidspaar en de getuigen alsnog hun handtekeningen zetten.

Toast en borrel in de binnentuin met oud Hollandse spelen

Maar daarna tooen was er toch echt het toastmoment. Het bruidspaar kon de felicitaties in ontvangst nemen. Er waren oud hollandse spelletjes die de gasten konden doen. Heel erg leuk om dit internationaal gezelschap bezig te zien met ringen gooien en diverse andere spelletjes waar ik de naam zo even niet van ken. Er ontwikkelde zich ook een ware strijd wie hierin het handigste was.

Diner en feest in de Refterzaal en Seminariezaal van Bovendonk

Het diner vond plaats in de Refterzaal, en zoals in Engeland de traditie is waren er na afloop van het diner drie speeches. Als eerste de vader van de bruid, vervolgens de bruidegom en tot slot de getuigen of best men van de bruidegom. Veel anekdotes werden naar boven gehaald en na iedere spreker werd er getoast met champagne. Na afloop had ik met het bruidspaar nog een kort fotomoment op Bovendonk en kon het feest beginnen. Na de openingsdans brak het feest los en werd er tot laat in de avond gefeest. Hier een korte impressie van deze dag.

 

 

locatie: Bovendonk in Hoeven
dj: A&M wedding deejays

Fotografen

assistentie fotografie: Yvonne van Kakerken-Antens