Trouwfoto's in de natuur, de Rucphense Heide in bloei

Marijn en Margot wisten het meteen, zij wilden hun trouwfoto’s in de natuur maken. Op de Rucphense Heide, die op hun trouwdag nog net in bloei stond. De bloeitijd van de heideplanten is augustus, met hun huwelijk begin september hadden ze geluk dit jaar, nog volop paarse bloemen. Dit samen met een prachtige blauwe lucht zorgt voor een geweldige bruidsreportage.

De Rucphense Heide is een prachtig heidegebied van ongeveer 450 hectare groot. het ligt tussen Roosendaal, Rucphen en Schijf. En er omheen liggen de Rucphense bossen. Het is een natuurgebied met uitgestrekte heide, daarnaast vind je er ook akkers, houtwallen en weilanden. Een deel hiervan wordt ook gebruikt als militair oefenterrein, als je geluk hebt, zie je een helikopter landen. Een prachtige locatie voor een fotoshoot natuurlijk.

Een tip, als je trouwfoto’s wilt maken op de Rucphense Heide, neem de tijd, en zorg voor makkelijke schoenen, want het is vanaf de parkeerplaats 10 minuten lopen voor je op de heide bent, en je moet ook nog terug. Maar je hebt dan wel echt een toplocatie voor je trouwfoto’s.

cfoto-west-brabant-bovendonk-trouwen-rucphense-heide-trouwen-7.jpg

Corona wedding bij Bovendonk.

De dag werd verder gevierd bij Bovendonk. Er stond een prachtige festival tent, en de ceremonie kon in de buitenlucht plaatsvinden. Vanaf het aankleden tot en met “het feest” was men bij Bovendonk. Dit met aanhalingstekens omdat dit een huwelijk in Coronatijd is en er dan natuurlijk niet echt gefeest mocht worden. Bovendonk beschikt gelukkig over een heel groot authentiek zalencomplex, zo ontstond de tijdelijke regel, dat er maximaal 4 mensen tegelijk konden dansen. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden, want mensen eerst een paar borrels geven en dan tot 4 laten tellen wordt natuurlijk erg moeilijk. En wie van die vijf mensen moet dan van de dansvloer af. Onmogelijke opdrachten voor feestende mensen. Maar gelukkig werden er ook volop stukjes gedaan door de gasten en werd het voor iedereen een super leuke avond.

Trouwfoto’s bij ondergaande zon.

Tussen de gangen van het diner door, was ik nog even in de gelegenheid om met Merijn en Margot naar buiten te gaan en een paar foto’s met de ondergaande zon te maken. De trouwauto werd er ook gauw bijgehaald. Want eerder op de heide konden we die niet meenemen.

Een tip: ik vind het altijd heel erg gaaf om bij mooi avondlicht nog even met het bruidspaar naar buiten te gaan. Het bruidspaar heeft alle spannende momenten al achter de rug en dit zorgt ervoor dat ze lekker ontspannen zijn. Ze hebben dan meteen een mooi rustmomentje samen. En als de avondzon dan mee wil werken, komen daar altijd super toffe trouwfoto’s uit.