Bruidsfotograaf kasteel Wijenburg, romantisch buiten trouwen

Bekijk hier het prachtige huwelijk van Frank en Mariët op het sfeervolle kasteel Wijenburg te Echteld in de omgeving van Tiel. De foto's zijn gemaakt door bruidsfotograaf Caroline Elenbaas fotograaf bij Cfoto. Zij hadden het geluk dat hun huwelijk in de buitenlucht achter het kasteel kon plaatsvinden. Frank en Mariet genoten er van begin tot het eind van. De foto's tijdens de shoot zijn in en om het kasteel gemaakt, daarnaast zijn we ook nog naar de Waalkade gegaan een erg inspirerende plek. 

Ceremonie trouwfotografie kasteel wijenburg echteld bruidsfotograaf cfoto

haar en make-up in de Bibliotheek van kasteel Wijenburg

De dag begon lekker rustig in de bibliotheek van kasteel Wijenburg, een super toffe ruimte. Mariet was er samen met haar moeder en de twee ceremoniemeesters, twee goede vriendinnen van Mariet. Mariet heeft drie zussen die ook een voor een aankwamen en ze moesten elkaar natuurlijk uitgebreid bewonderen. Frank kleedde zich aan in hun woning in Utrecht. Van de ontmoeting wilde ze een speciaal moment maken. De ingang van het kasteel is een perfecte plaats hiervoor. Dit werd een heel mooi en ontroerend moment. 

Fotoshoot rondom kasteel Wijenburg en aan de Waalkade

Vervolgens was er tijd voor een fotomoment, de nabije omgeving van het kasteel is super tof, er ligt een bruggetje en naast het kasteel ligt een appelboomgaard met een authentieke schuur en opslagplaats. Daar hebben we een paar hele toffe platen kunnen maken. We vertrokken vervolgens naar de Waalkade. Het bruidspaar was hier afgelopen week nog geweest en ze hadden gezien dat er lekker hoog gras was, leuk omdat dit zo'n speels effect geeft. Toen we aankwamen bleek echter dat die ochtend het gras gemaaid was, hmmm, even omschakelen. Als alternatief hebben we foto's bij de aanlegsteigers gemaakt. Super tof is dat geworden. Zo zie je maar soms moet je improviseren. Dat maakt bruidsfotografie  juist super leuk.

Entree bij kasteel Wijenburg

Bij de aankomst op het kasteel stonden alle gasten het bruidspaar op te wachten. Super leuk, beide oma's waren er ook bij. Die moesten de jurk en het boeket natuurlijk uitgebreid bewonderen. Het weer was deze dag hartstikke tof, toch gaf buienradar net rond het tijdstip van trouwen een kleine regenbui. Het werd nog een moeizame beslissing binnen of buiten trouwen. Maar uiteindelijk werd er toch voor buiten gekozen. En dat werd een super keuze, want het bleef droog en de zon kwam door. 

Ceremonie buiten bij Kasteel Wijenburg

De ceremonie kon buiten plaatsvinden. De gasten hadden al een plekje gezocht en het bruidspaar kwam door de kasteeltuin aangelopen. Het werd een hele mooie plechtigheid. Een vriendin van Mariet zong diverse nummers, de geloftes werden naar elkaar uitgesproken en na afloop werd er door alle gasten volop bellen geblazen.

Felicitatie en borrel in kasteeltuin

De borrel was het moment waar de gasten het bruidspaar konden feliciteren en hun cadeau's konden overhandigen. Aansluitend werden de groepsfoto's gemaakt. Super leuk bij het gooien van het bruidsboeket ontstond er ook een waar gevecht bij het vangen.

Diner in de Blauwe Salon

Tijdens het diner werden er diverse speeches gehouden. Beide moeders wisten met diverse anekdotes heel het gezelschap te ontroeren en aan het lachen te maken. Aan het eind van het diner ging ik met Frank en Mariet nog even naar buiten voor een kort fotomoment. Er was een mooi avondzonnetje en inmiddels had ik gezien dat in het aangrenzende weiland wel lekker hoog gras stond. Deze onderbreking duurde hooguit 10 minuten maar leverde wel een paar prachtige sfeervolle foto's. 

Feest in de Ridderzaal

De gasten kwamen en Frank en Mariet maakten hun entree met de openingsdans waarna het feest kon beginnen. Dit ging tot diep in de nacht door.

Locatie: Kasteel Wijenburg
Fotolocatie: Kasteel Wijenburg en Waalkade
Visagie: Netanya Lushen
haarstyling: Lonneke van Dijk