de zorg boerderij 

Tijdens mijn workshop The Full Monty, kreeg ik de persoonlijk opdracht om twee dagen te fotograferen op een zorg boerderij, het is een biologische boerderij, waar men dieren houdt en groenten verbouwd.

De praktijk is dat mensen enkele dagen per week de mogelijkheid hebben te werken en klusjes te doen op deze zorg boerderij. Ze houden er een klein centje aan over, tussen de middag wordt er voor ze gekookt. Deze mensen zijn om de een of andere reden niet in staat zichzelf in de maatschappij goed staande te houden. Je kunt denken aan (ex-)verslaafden, mensen met ziektes, lichamelijke en geestelijke beperkingen etc. Hier vinden ze rust, gezelligheid, een bak koffie en een warme maaltijd. Vervoer wordt voor ze geregeld met busjes, de meeste mensen die hier werken wonen in Amsterdam.

persoonlijk project Cfoto

Ik dacht nog ohh, een borgboerderij, dat is bekend terrein voor mij, omdat ik op een boerderij opgegroeid ben en woon in een agrarisch gebied. Maar het fotograferen hier was anders dan ik ooit eerder meegemaakt heb, en dan met name het contact met de mensen. Ik werd volledig in het diepe gegooid, maar landde op een zachte bodem. Ik kreeg het vertrouwen en de vriendschap van de mensen. En ik had een paar hele toffe dagen. Ik vond het geweldig om dit mee te maken, het heeft mijn kijk op de samenleving ook wel veranderd. Ik heb gezien dat deze mensen hier echt goed op hun plaats zijn en dat ze hierdoor structuur krijgen waardoor hun leven wat makkelijker wordt.