The Full MOnty

Afgelopen winter volgde ik een hele intensieve workshop genaamd The Full Monty. Deze workshop is speciaal bedoeld voor bruidsfotografen, een hele intensieve, complete en persoonlijke workshop gericht op journalistieke en documentaire fotografie.

Op een gegeven moment kom je als fotograaf op een punt gekomen dat je nauwelijks nog kritiek krijgt, maar dat je weet dat je eigenlijk wel eens een goede schop onder je kont kunt gebruiken, omdat het hier en daar toch wel wat beter kan. Een schop, die ervoor zorgt dat je uit je comfortzone komt, die je anders leert kijken, waardoor je voortaan op fotojournalistieke/documentaire wijze een bruiloft kunt benaderen. Eentje die je tilt naar een hoger level.

Want er is iets dat ik niet zou willen dat mijn foto's van afgelopen jaar beter zijn als wat ik ga maken. Groei heb je nodig om te kunnen focussen (letterlijk en figuurlijk) en je verder te ontwikkelen.

Deze workshop wordt gegeven door 4 internationaal bekende bruidsfotografen, Isabelle Hattink, Damon Pijlman, Philippe Swaggers en Jacqueline Dersjant. Fotografen die veel ervaring hebben in bruidsfotografie en in het begeleiden van fotografen. 

Twee dagen op pad met Gale

Ter voorbereiding op deze workshop ging ik op zoek naar een voorbereidend project. Dit project vond ik in Gale. Ik ging twee dagen met Gale op pad, Gale speelt de hoofdpersoon in het theaterstuk Beauty en het Beest. Zij speelde Beauty. De theaterwereld is een voor mij compleet onbekende wereld, en dat leek me wel een geweldige uitdaging. Bekijk het resultaat hieronder.

Cfoto ging een dag op stap met Gale, actrice bij het Maastheater, in de rol van Beauty, bij Beauty en het Beest  

Beauty en het beest

Gale komt uit Amsterdam en werkt regelmatig voor het Maastheater, dit keer in de hoofdrol van Beauty. Ik volgde haar vanuit Amsterdam naar de repetities in het theater aan de Maas in Rotterdam. Dit was ongeveer twee weken voor het stuk in premiere ging. De dag begint met een warming up, waar allerlei oefeningen waaronder ook Yoga het lichaam en geest opmaakt voor de dag. Gale en Jurrian (het Beest) repeteerden scènes die zij samen hadden. Het was een intensieve dag. De tweede dag dat ik Gale volgde was bij de generale repetitie. Deze was in theater Kunstmin in Dordrecht. Alles viel op zijn plek, eerst werden bepaalde scènes nog een keer herhaald, later op de dag volgde een doorloop met het Nederlands Kamerkoor, die de muziek verzorgde. Bekijk hieronder de foto's die ik maakte.